Fint murgese-sto för framtiden!

Inlagd: 2018-03-07    Annonsid: 1059914
Fint murgese-sto för framtiden!. Hästar säljes
Fint murgese-sto för framtiden!. Hästar säljes
Fint murgese-sto för framtiden!. Hästar säljes
Fint murgese-sto för framtiden!. Hästar säljes
Fint murgese-sto för framtiden!. Hästar säljes
Fint murgese-sto för framtiden!. Hästar säljes
Fint murgese-sto för framtiden!. Hästar säljes

Inriktning: Allround  |  Typ: Varmblod  |  Storlek: Hästar 160-170 cm  
Kön: Sto  |  Födelseår: 2017  |  Mankhöjd: 165 cm  
Temperament: Modig, snäll, lugn, tillgiven
Namn: Noir Désir di Triglie  |  Pris: 40 000 kr
Noir Désir di Triglie är ett sto, född 2017, av rasen Murgesehäst. Är Sveriges första svarta sto! Bra och intressant stam för den avelsintresserade.

e: Aiace
ee: Leporello med 17 godkända hingst-avkommor
ue: Servo
uee: Everest med flest godkända hingst-avkommor av alla godkända murgese-hingstar (31 st)

Noir är en cool och snäll tjej som alltid kommer för att gosa i hagen. Att klia är det bästa som finns! Kan stå inne själv utan problem, lyfta hovar och tycker om att bli borstad. Modig som få och stissar aldrig upp sig i onödan. Tyr sig till människor och har haft schabrak på ryggen.

Fina Noir har tre fina gångarter och kommer hamna runt 165-167 cm i mankhöjd. Hon kommer lämpa sig som såväl dressyrhäst som allround! Hon är uppfödd i flock bland jämnåriga hos sin uppfödare i Italien, och kom till Sverige i januari. Nu bor hon utanför Lidköping, där hon går i stoflock. På gården finns även två andra murgeser för den som vill bekanta sig än mer med rasen.

Noir är av linjen Granduca da Martina. Det är stabila barockhästar med lätt till samling, även uppskattade som körhästar utöver ridningen. Noir har självklart sitt pass iordning, är tilläggsregistrerad i Sverige, avmaskad, samt undersökt av veterinär.

Tveka inte att höra av dig om du är intresserad på Noir!

Noir ägs av sin italienska uppfödare (pratar bra engelska), och förmedlas av Alexandra Wirgart utanför Lidköping.


OM MURGESEHÄSTEN
Murgesen är en hästras som härstammar från Italien Den har sitt ursprung i neapolitanerhästen, som härstammar från 1400-talet och var en ras reserverad adeln. Under 1800-talet blev dock rasen utrotningshotad, och än idag är rasen ovanlig utanför Italien.

Murgesen har avlats fram för att få sina föregångares egenskaper som hård benstomme, hårda tåliga hovar, och ett naturligt motstånd mot sjukdomar. Tjockt och långt tagel i man och svans är typiskt för hästarna samt en kort och stark rygg, kapacitet för samling och en hög ridbarhet för klassisk dressyr. I Italien är de även populära som körhästar.
Murgesehästarna är rörliga, har energi, är aktiva och billiga i drift och väldigt populära vid speciella högtider i södra Italien. Mankhöjden kan variera kraftigt men ligger vanligtvis mellan 155–168 cm. Det finns endast två tillåtna färger hos rasen. Svart eller svartskimmel (eng. blue roan eller tyska mohrenkopf). Hästarna har ett starkt psyke, men generellt hög arbetsmoral.

I Sverige finns för närvarande nio murgesehästar, varav Noir Désir är vårt andra importsto i ordningen.

Läs mer om rasen:
http://www.lastingdressage.se/murgesehasten/

Pris  40 000 kr
Spara i favoriter  Annonsörens alla annonser Anmäl annons
Kontaktuppgifter <<Tillbaka
Annonsör  Alexandra Wirgart 
Ort  Lidköping 
Län  Västra Götaland 

Mejla annonsören Alexandra Wirgart
Jag godkänner att min e-postadress sparas så att HästNet ska kunna fullfölja sin kundrelation, samt eventuellt ge mig tillgång till information och tjänster från HästNet eller tredje part godkänd av HästNet. För att ta del av eller ändra de uppgifter som finns registrerade om mig, kan jag kontakta redaktionen@hastnet.se.