Charmig c-ponny med potential!

Inlagd: 2018-04-16    Annonsid: 1065582
Charmig c-ponny med potential! . Hästar säljes
Charmig c-ponny med potential! . Hästar säljes
Charmig c-ponny med potential! . Hästar säljes

Inriktning: Allround  |  Typ: Övriga  |  Storlek: C-ponny  
Kön: Valack  |  Födelseår: 2010  |  Mankhöjd: 139 cm  
Tävlingsnivå (Hoppning): 90 cm  
Temperament: Pigg & Glad
Namn: Han Solo  |  Pris: 59 000 kr
Solo är en genomsnäll och vänlig, men samtidigt lite känslig individ. En söt ponny av nättare modell, som sticker ut i mängden med sin teckning.


Solo är född 2010, och kom direkt till oss från Irland i juni 2017. Han låg mycket efter i utbildningsnivån för sin ålder, så tiden har lagts på grundarbete, att bygga upp styrka, hoppteknik och hans självförtroende. Han har utvecklats fint på den här tiden, och med ytterligare träning och styrka kommer han vara tuff på banan. Men då jag är för lång för honom, så söker vi nu en ny liten ryttare och tävlingskompis som vill fortsätta utveckla honom vidare.


Solo älskar att hoppa, gärna i hög fart och ur snäva kurvor. Han är samtidigt en reglerbar ponny och anpassar sig efter det tempo du vill ha. Hemma har han hoppat upp till 1m och luftar bra. Även om han i grunden är en väldigt snäll och lugn ponny, så är det inte en ren nybörjarponny. Han är känslig för skänkeln, därmed gäller det att ryttaren är lugn och stabil. Men min orutinerade lillebror har kunnat skritta runt på honom, inomhus och utomhus.

Han har trevliga gångarter att utveckla för att tävla i dressyr - men det finns även en fräck potentiell fälttävlansponny i honom, då han går fram överallt!
Han är fullt trafiksäker. Lastbilar, traktorer eller skogsmaskiner i full gång med skogsavverkning - inget som bekommer den här ponnyn! Går att rida ut på ensam, även i mörker med pannlampa.


Det här är en ponny som är lugn och enkel i den dagliga hanteringen. I stallgången står han snällt, och blir gärna pysslad med, men kan vara lite känslig för hastiga rörelser. Han kan behöva lite tid för lära känna dig, men det är en blivande bästa vän.

På tävlingsplatserna uppför han sig som en världsvan tävlingshäst! Där är han precis som en första tävlingsponny bör vara.
Lättlastad och åker bra i transporten.
Han har åkt både ensam, och med min andra ponny på tävlingar och Pay & Jumps. Lasta ur eller i, lämnas med eller utan sällskap, inga som helst problem - lika cool i alla situationer, även när vi haft lite stress pg a täta starter mellan ponnyerna. Står lugnt i transporten även en lång dag, och både äter och dricker.
Står stilla medan du fixar honom utanför transporten. Där du ställer honom där står han, tills du flyttar på honom.

Han är lätt att ha och göra med på både framridning och framhoppningen. Stannar i sin och ryttarens lilla bubbla på framridningen. Är det många på framhoppningen kan han dock tagga till lite extra.
Inne på banan vet han nu precis vad som skall göras! Så länge du styr och är med honom, så hoppar han alla sorters hinder. Alltid framåt spetsade öron och suger tag i hindren. På Pay & Jumps och tävling har han levererat felfria rundor upp till Lätt C. Har startat en Lätt B, höjden är inga problem, men där fanns det första hindret som han reagerat på, så jag valde att utgå. Kan vara lite nonchalant på de lägre höjderna, men vi har fokuserat på att han ska få rutin på olika tävlingsplatser och hinder, snarare än att hoppa högt. Men kapaciteten finns där!

Han är fullt igångsatt och kommer att fortsätta tävlas tills han säljs. Hade mer än gärna velat ha kvar honom, då han är rolig att ha och göra med.. Men tyvärr är han för liten för mig.


Tilläggsregistrerad
Slutmätt 139 cm
Tävlingslicens 2018
Vaccinerad
Försäkrad Folksam A1 Stor inkl Rehab Extra
Tänder kollade juli -17 behövde ej åtgärda ngt, finns inga vargtänder

Vid intresse Sms:a eller ring till ägare och ryttare Thea.
0768231171 (Vardagar efter kl 16)Pris  59 000 kr
Spara i favoriter  Annonsörens alla annonser Anmäl annons
Kontaktuppgifter <<Tillbaka
Annonsör  Thea Nordenmark 
Ort  Trollhättan 
Län  Västra Götaland 

Mejla annonsören Thea Nordenmark
Jag godkänner att min e-postadress sparas så att HästNet ska kunna fullfölja sin kundrelation, samt eventuellt ge mig tillgång till information och tjänster från HästNet eller tredje part godkänd av HästNet. För att ta del av eller ändra de uppgifter som finns registrerade om mig, kan jag kontakta redaktionen@hastnet.se.